AR Aircond Services Near Me: Servis Aircond Rumah Shah Alam

ar aircond services

Aircond tak sejuk? Dah sampai masanya untuk anda servis aircond rumah tu.

Bagi anda yang tinggal di sekitar Lembah Klang, Bangi, Cheras, Petaling Jaya, Ampang, Gombak — bolehlah menghubungi AR Aircond Services yang menawarkan perkhidmatan servis aircond rumah ke rumah oleh juruteknik profesional yang berpengalaman bertahun-tahun dalam industri ini.

Untuk maklumat lanjut anda boleh hubungi nombor 018-381 4535 atau walk in ke pejabat mereka di alamat berikut:

D-22-1B Jalan Prima Saujana 2/B, Seksyen 2
43000 Kajang, Selangor

Atau boleh PM Facebook mereka di link berikut:
https://www.facebook.com/ARAircondServices/

Cara Servis Aircond Rumah

cara servis aircond rumah

Salah satu punca aircond tak sejuk boleh jadi kerana kehabisan gas atau disebabkan kotoran / debu yang dah tepu pada bahagian filter atau kipas outdoor unit (1).

Selain itu, punca lain yang menyebabkan aircond tak sejuk kerana:

  1. Salah tetapan termostat
  2. Penapis udara tersumbat
  3. Kompresor tersumbat atau kotor
  4. Aircond kurang gas penyejuk
  5. Paip saluran kondensasi tersumbat
  6. Kompresor air-cond yang rosak
  7. Masalah gegelung kondenser
  8. Kerosakan saluran udara
  9. Roda kipas tidak berfungsi
  10. Perlu baikpulih secara kimia

Mengikut nasihat AR Aircond Services, sebaiknya pengguna membersihkan penapis sekali setiap dua minggu.

Penapis habuk boleh dibersih dengan  dengan air atau menggunakan pembersih vakum. Apabila sangat kotor, basuh menggunakan air suam dengan detergen@cecair pencuci dan keringkan di tempat yang teduh (elakkan dari cahaya matahari langsung).

Untuk model aircond yang mempunyai fungsi pembersihan automatik, gunakan fungsi ini untuk membersihkan filter.

Pastikan anda baca juga: Cara Jimat Bil Elektrik Bagi Pengguna Aircond

Testimoni AR Aircond Services

Baru-baru ini Puan Zaleha ada menggunakan servis aircond rumah AR ini, ikuti apa kata beliau selepas melanggan servis tersebut.

Kami nak share sikit pasal Puan Zaleha ni. Puan Zaleha tinggal dekat area Petaling Jaya.

Beliau ni servis aircond dengan kami pada 27 Mei 2017. Ketika itu pada bulan Ramadhan.

Sebelum ni, Puan Zaleha jumpa AR Aircond melalui Facebook. Beliau pilih AR kerana syarikat kepunyaan orang Melayu dan Islam. Nak support syarikat orang Islam. – Kata Puan Zaleha.

Kemudian semasa servis aircond rumah saya, saya melihat kerja technician AR sangat bersih dan kemas.

Walaupun dalam bulan Ramadhan, technician AR Aircond sanggup servis 3 unit aircond sekaligus dan tukar 2 unit aircond inverter. (“untuk satu petang boleh selesai buat 5 unit aircond”.)

Jadi, saya amat terkejut dan terharu melihat kerja mereka untuk siapkan unit aircond rumah saya.

Selepas servis, saya boleh recommend kepada orang lain dan insha Allah akan pilih AR Aircond Services untuk servis yang akan datang.

Perasaan saya sangat berpuas hati dan gembira sebab semua aircond dah sejuk macam baru beli.

Aircond Service Near Me

servis aircond rumah

Jadi jika anda menghadapi masalah aircond tak sejuk atau aircond di rumah keluar air dan sebagainya, kami syorkan anda berhubung terus dengan pakar iaitu team AR Aircond Services.

Mereka menjalankan servis ini sekitar kajang, Lembah Klang termasuk Bangi, Cheras, Petaling Jaya, Shah Alam, Ampang, Gombak, Putrajaya dan Subang.

Anda boleh layari Facebook page servis aircond rumah Kajang untuk maklumat lanjut https://www.facebook.com/araircondservices/

0 comments… add one

Leave a Comment