Baju Plussize Terbaik di DORENA Plussize Wardrobe

plus size dresses malaysia

Adik kakak tengah mencari butik yang menjual plus size dresses terbaik sekitar Bangi Selangor?

Jemput datang ke Dorena Wardrobe Plus Size yang menawarkan pakaian wanita saiz besar XL sehingga 10XL termasuk:

  • Baju Kurung Plus Size
  • Jubah Plus Size
  • Blouse Plus Size
  • Jeans, Pants, Skirts dan bermacam lagi!

dorena plus size wardrobe

Dorena Wardrobe Bangi

Untuk anda yang nak walk in ke butik mereka, lokasi Dorena Plus Size Wardrobe terletak di:

Ground Floor, No. 1-17-01,
Jalan Medan Pusat Bandar 7,
Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi.
(Belakang PKNS Bangi, Sebaris Nur Aishah, Dubook Press,Elrahexclusive, Leeyanarahman)

Waktu operasi bermula dari jam 10 pagi – 6.30 petang setiap hari kecuali pada hari Sabtu dan Ahad mereka beroperasi sehingga jam 7 malam.

Untuk maklumat lanjut anda boleh layari laman web rasmi mereka di http://dorenaplussize.com/ atau hubungi 019 397 8809/013 3543458.

Anda juga boleh ikuti mereka di Facebook Dorena Plussize Wardrobe atau di Instagram @dorenaplussize

dorena wardrobe bangi

Plus Size Dresses Malaysia

Sekiranya anda bertubuh besar jangan sesekali rasa “down” kerana ramai di luar sana yang bertubuh besar masih tampil yakin terutama apabila menggayakan pakaian yang sesuai dengan bentuk tubuh mereka.

Sebab itu Dorena Wardrobe sentiasa menghasilkan plus size dresses yang terbaik di Malaysia. Sesuai dengan citarasa dan trend fesyen terkini.

plus size dresses malaysia

Selain itu ada antara mereka yang bertubuh besar berjaya sebagai model antaranya:

  1. Ashley Graham
  2. Candice Huffine
  3. Nadia Aboulhosn
  4. Tara Lynn
  5. Barbie Ferreira

Jangan kata wanita bertubuh besar tiada masa depan! Anda lebih cantik jika pandai bergaya.

Berikut sedikit tips fesyen untuk wanita plus size yang kami dapat dari majalah Nona.

1. Tak salah pilih warna terang

Mereka yang punya tubuh berisi tak semestinya hanya pilih warna gelap. Jangan takut bermain warna kerana rona itulah yang akan memberi keindahan.

Jadi gabungkan dua warna ini.

Pilih baju berwarna terang disamping seluar atau skirt berwarna gelap supaya pandangan orang lain lebih tertumpu pada pakaian berbanding bentuk tubuh anda.

2. Elak baju saiz besar

Ramai wanita cenderung untuk menutup lebihan lemak pada pada tubuh dengan memakai baju longgar atau pakaian besar. Sebenarnya, ia akan membuatkan anda kelihatan lebih besar.

Pakai pakaian yang sesuai dengan bentuk tubuh anda. Pastikan anda tidak membeli pakaian terlalu kecil saiz atau terlalu besar. Pilih pakaian yang mempunyai getah di bahagian pinggang supaya menampakkan kelangsingan badan.

3. Siapa kata anda tak sesuai pakai aksesori

Boleh saja jika anda buat pilihan yang betul. Jika punya pinggang yang besar, elak tali pinggang yang lebar kerana ia akan membuat pinggang anda kelihatan lebih besar.

Wanita yang mempunyai tubuh yang besar perlu memilih baju dengan lengan yang longgar. Cuba untuk memakai perhiasan berani atau aksesori seperti beg tote besar atau clutches kerana aksesori ini menjadi perhatian berbanding badan anda.

Memakai kasut tumit membuat kaki kelihatan lebih ramping dan membantu mengimbangi bahagian badan. Selain itu, skaf juga merupakan aksesori yang sesuai dipakai di pangkal leher jika anda mempunyai leher yang agak besar. Pilih skaf dari material nipis dan lembut supaya tidak nampak tebal.

4. Hati-hati pilih corak

Wanita plus size perlu jauhkan diri dari memilih corak yang besar. Reka bentuk dan perincian halus dan rumit adalah lebih sesuai untuk anda.

Baju dengan leher ‘V’ lebih sesuai kerana memberi kesan langsing serta-merta. Begitu juga corak jalur menegak adalah lebih baik berbanding dengan corak melintang.

5. Jika anda rendah

Sekiranya anda bukan tergolong dalam wanita tinggi, pastikan anda bergaya dengan potongan seluar yang betul. Jangan pakai seluar yang senteng dan ketat seperti skinny jeans. Ia akan menonjolkan bentuk kaki anda yang besar dan pendek. Seeloknya pilih seluar potongan lurus dan palazzo dari fabrik sifon.

0 comments… add one

Leave a Comment